ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

CBF Constructions Built Functional


Η εταιρία CBF δραστηριοποιείται στην κατασκευή αυτόματων θυρών και ντουζιέρων από το 1995

Αρχικά ξεκίνησε με μακρόχρονη έρευνα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς για να διαπιστώσει πληθώρα κατασκευαστών που δραστηριοποιούνται σε αυτά τα προϊόντα.

Ο συγκεκριμένος κλάδος έχει σημαντικούς κατασκευαστές στην Ιταλία αλλά και σε χώρες της Άπω Ανατολής, όπως Κορέα, Ταϊβάν και τελευταία την Κίνα.

Είναι, αξιοσημείωτο ότι παρά το μεγάλο μέγεθος μερικών εταιριών, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ουσιαστικές παρατηρήσεις που επισημαίνουν οι εγκαταστάτες.

Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα τους αποτυγχάνουν να διορθώσουν όλες εκείνες τις ατέλειες  που αφενός τα καθιστούν δύσχρηστα στην εγκατάσταση και συντήρηση και αφ’ ετέρου τα αυξάνουν την συχνότητα της συντήρησής τους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι αυτόματες θύρες των κατασκευαστών που συνεργαζόμαστε χρησιμοποιούσαν στο δάπεδο έναν σταθερό οδηγό από τεφλόν, είτε τα θυρόφυλλα ήταν με πλαίσιο αλουμινίου είτε με σκέτο γυαλί.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την φθορά του τεφλόν και της μπάζας αλουμινίου στο κάτω μέρος του θυρόφυλλου.

Οι κατασκευές αυτές αποδεδειγμένα αποτύγχαναν να λειτουργήσουν σε εξωτερικούς χώρους διότι σε συνθήκες ανεμοπίεσης, το θυρόφυλλο έπαυε να είναι σε ευθεία με τον υποκείμενο οδηγό τεφλόν και εμπόδιζε την ομαλή ολίσθηση.

Ο μηχανισμός κίνησης αντιλαμβανόταν ως εμπόδιο το συμβάν και επέστρεφε στην αρχική θέση ηρεμίας.


 

Η λύση που δόθηκε, είναι  ανοξείδωτη πλάκα με ενσωματωμένους  2 ορθοστάτες, τοποθέτηση ρουλεμάν κλειστού κυκλώματος, επικάλυψη αυτού με πολυακετάλη και τοποθέτηση λαστιχιένιων δακτυλιδιών (oring) για μείωση του θορύβου.

 


Λειτουργικότητα στο διηνεκές


Η εταιρία CBFδιέπεται από την φιλοσοφία της δημιουργίας προϊόντων που να είναι λειτουργικά στο διηνεκές, δηλαδή να μην εμφανίζουν βλάβες σε πολύ μακρά χρονικά διαστήματα.

Από αυτή την φιλοσοφία εξάλλου έχει προέλθει και το λογότυπο της εταιρείας που στα αγγλικά γράφεται “Constructions Built Functional” – CBF-.

Συνέπεια αυτής της φιλοσοφίας είναι και η μεγάλης διάρκειας εγγύηση των προϊόντων μας.

Αφ’ ενός, η πολύχρονη πείρα μας στις αυτόματες θύρες (συρόμενες/ανοιγόμενες), πτυσσόμενες καθώς και στις ντουζιέρες, αφ’ ετέρου το ανήσυχο πνεύμα μας έχουν οδηγήσει στην σχεδίαση πολλών νέων εξαρτημάτων για τις κατασκευές που έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι το ανοδιωμένο αλουμίνιο, το ανοξείδωτο ατσάλι, το τεφλόν και νάϋλον.

Έχει δοθεί έμφαση σε ειδικές κατασκευές-λύσεις που να είναι ανθεκτικές στον άνεμο και σε όλες τις συνθήκες που εμποδίζουν την κανονική λειτουργία τους.

Call Now Button