ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΕΣ

Πριν την τοποθέτηση της πρώτης ανοιγόμενης πόρτας ο πελάτης συνήθιζε να επιλέγει απλή κρυστάλλινη ανοιγόμενη πόρτα χωρίς την απαραίτητη στεγάνωση.

Αυτό άλλαξε πριν πέντε χρόνια με την ιδιόκτητη κατασκευή της αλουμινένιας ανοιγόμενης πόρτας που διαθέτει λεπτό προφίλ αλουμινίου με χοντρές τομές που προσφέρουν αντοχή.

Επιπλέον συνδυάζεται η ολοκληρωμένη στεγάνωση με ένα ωραίο αποτέλεσμα από αισθητικής άποψης. Διατίθεται, επίσης, με μεντεσέδες δικής μας κατασκευής βαρέως τύπου και λεπτού προφίλ, το πλήθος των οποίων εξαρτάται από τις προδιαγραφές της κάθε εφαρμογής.

Σε περίπτωση, παραδείγματος χάριν, μίας πόρτας ύψους 3m χρησιμοποιούνται και μέχρι 10 μεντεσέδες ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να πέσει η πόρτα. Πρόκειται για μια οικονομική κατασκευή με τζάμια ασφαλείας triplex κατά προτίμηση, ειδικά λάστιχα στεγάνωσης με UV (αντοχή στις ακτινοβολίες) και μακρά εγγύηση.

Επιπλέον, στο κάτω μέρος της ανοιγόμενης πόρτας υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης για κάποιο βουρτσάκι ή λαστιχάκι (σε περίπτωση ντουζιέρας) με στόχο την παρεμπόδιση σκόνης ή νερού αντίστοιχα ή και των δύο. Ακόμη, ανάλογα με την χρήση, δύναται να τοποθετηθεί κλειδαριά ασφαλείας μέσα-έξω στο κάτω μέρος της πόρτας ή σύρτης μόνο από την μέσα πλευρά (αν υπάρχει άλλη έξοδος). Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετηθεί κλειδαριά περίπου στο ύψος του πόμολου μόνο από την έξω πλευρά ή σύρτης μόνο από την μέσα πλευρά. Στην απλή εκδοχή της, η πόρτα διαθέτει μαγνήτη πάνω ή κάτω για να σταματάει στην επιθυμητή θέση. Ωστόσο, διατίθεται και με ενδοδαπέδιο υδραυλικό μηχανισμό ή βραχίονα (μπράτσο) στο πάνω τμήμα της για επαναφορά στην επιθυμητή θέση.

Το ίδιο προφίλ αλουμινίου μπορεί να χρησιμοποιείται στις δύο κατακόρυφες πλευρές της ανοιγόμενης πόρτας τόσο από την πλευρά του τοίχου όσο και από την απέναντι πλευρά.

Το αλουμίνιο διατίθεται στο φυσικό του χρώμα κατόπιν ανοδίωσης είτε σε inox είτε σε όποιο χρώμα θελήσει ο πελάτης κατόπιν ηλεκτροστατικής επεξεργασίας. Το πόμολο αποτελείται από δύο στρογγυλά γυαλιά μέσα-έξω ή απλό αλουμινένιο προφίλ έως και ανοξείδωτη βέργα.

Οι διαστάσεις κάθε φύλλου κυμαίνονται από 40cm μέχρι 130cm ως προς το πλάτος και μέχρι 5m ως προς το ύψος. Το γυαλί που χρησιμοποιείται είναι 10mm ή 8mm securit, 5+5mm ή 4+4mm triplex.

Για την κατακόρυφη στεγάνωση της πόρτας με στόχο την παρεμπόδιση της σκόνης και του νερού (π.χ. στην περίπτωση ντουζιέρας) υπάρχει η επιλογή προσθήκης κατάλληλου λάστιχου ή βούρτσας απ’ ευθείας στο κρύσταλλο της ανοιγόμενης πόρτας ή χρήση ειδικού προφίλ αλουμινίου στο οποίο ενσωματώνεται κατάλληλο λάστιχο. Η κατασκευή της ανοιγόμενης πόρτας είναι ιδανική για καταστήματα, πόρτες μπάνιου ή ντουζιέρας, διαχωριστικά ορόφων, εξώπορτες καταστημάτων και γυάλινες τζαμαρίες.

Gallery

Δείτε κάποιες από τις ανοιγόμενες πόρτες που έχουμε κατασκευάσει

Call Now Button