ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ (ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΕΣ)

Οι πτυσσόμενες πόρτες είναι ένα εξελιγμένο σύστημα γυάλινης πόρτας με ανεξάρτητα πλαισιωμένα φύλλα με κρύσταλλα triplex ασφαλείας ή security για καλύτερη στεγάνωση, θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Κινούνται αθόρυβα σε οδηγό που είναι αναρτημένος στην οροφή και σταματούν στη θέση που έχουμε επιλέξει χωρίς τη χρήση οδηγού στο δάπεδο.

Οι πτυσσόμενες πόρτες παρέχονται σε τρεις τύπους:

1. Περιμετρικού προφίλ

2 .Κολλητής μπάζας

3 .Βιδωτής μπάζας με πιάστρες και καπάκι

Ένα πλεονέκτημα αυτών των κατασκευών είναι ότι η απόσταση από τον οδηγό διαδρομής των βαγονέτων μέχρι την κρυστάλλινη πόρτα έχει αυξηθεί μεταξύ 15mm και 25mm. Η απόσταση αυτή δίνει την δυνατότητα στον εγκαταστάτη να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε εργαλείο (συνήθως κάποιο κλειδί) προκειμένου να ρυθμίσει ή να σταματήσει το θυρόφυλλο στο επιθυμητό σημείο. Αντίθετα, οι κατασκευές των ανταγωνιστών έχουν ένα διάκενο που δεν υπερβαίνει τα 10mm καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη την όποια ρύθμιση.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου, ειδικό πηχάκι αλουμινίου εφαρμόζει πάνω στον διάδρομο-οδηγό των βαγονέτων που φέρει πάνω του συρταρωμένο το κατάλληλο βουρτσάκι σε ειδική υποδοχή. Ένας τέτοιος τρόπος προσαρμογής της βούρτσας, απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό την όλη διαδικασία αντικατάστασης σε σχέση με παρόμοιες σειρές κατασκευών από ανταγωνιστές.

Η χρήση ειδικών βαγονέτων από σκληρό κράμα αλουμινίου με 4 ράουλα και ρουλεμάν κλειστού κυκλώματος 2RS εξασφαλίζει αθόρυβη και ομαλή κύληση. Τα ράουλα είναι φτιαγμένα από πολυακετάλη που διαρκεί περισσότερο στον χρόνο δίχως να φθείρεται σε αντίθεση με το υλικό των ράουλων σε αντίστοιχα προϊόντα ανταγωνιστών. Tέλος η βίδα που κρέμεται

Οδηγός δεν υπάρχει στο δάπεδο και οι πτυσσόμενες πόρτες ασφαλίζουν στο κάτω μέρος με σύρτες ή κλειδαριές.

Οι σύρτες είναι εξωτερικοί σε αντίθεση με τους εσωτερικούς σύρτες του εμπορίου. Αποτελούνται από σκληρό κράμα αλουμινίου μασίφ που προσδίδει σιγουριά και μεγαλύτερη ασφάλεια με εσωτερική προφύλαξη από πολυακετάλη για αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και προστασία.

Ταιριάζουν απόλυτα στη σχεδιαστική γραμμή (design) της κατασκευής, δεν υστερούν σε αντοχή ασφάλισης και καθιστούν την αντικατάστασή τους εύκολη διαδικασία ακόμη και για τον τελικό χρήστη (πελάτη).

Ο πρώτος τύπος εξωτερικού σύρτη ενσωματώνεται στην κάτω μπάζα του θυρόφυλλου ενώ έχει γίνει πρόβλεψη μετακίνησης του πείρου δεξιά-αριστερά κατά 5mm στο στάδιο της τοποθέτησης.

Ο δεύτερος τύπος σύρτη είναι ύψους 1m για να χρησιμοποιείται από τον χρήστη σε όρθια στάση. Παρέχει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας με τον πρώτο γιατί αποτελείται από ίδια υλικά (ανοξείδωτος πείρος 12mm στο δάπεδο) Μέσα του σύρεται ανοξείδωτος άξονας 316 12mm με αντίστοιχη μούφα δαπέδου 316 και τάπα ελατηρίου. Αναφορικά με τον ενδοδαπέδιο υποδοχέα του πείρου, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος των οπών που δέχονται τον πείρο 12mm επιτρέποντας μεγαλύτερη ανοχή σε πιθανά σφάλματα απόκλισης κατά την διάτρησή τους από τον εγκαταστάτη. Επιπρόσθετα, οι όποιες ατέλειες της διάτρησης καλύπτονται από ειδικό καπάκι διαμέτρου 30mm που προσαρμόζεται στον υποδοχέα.

Οι πόρτες λειτουργούν αυτόνομα χωρίς περιορισμό στον αριθμό των φύλλων, μπορούν να στρίψουν και να οδηγηθούν σε απομακρυσμένο χώρο στάθμευσης (parking).

Η κατασκευή στάθμευσης (parking) των θυρόφυλλων είναι ενιαία (δεν αποτελείται δηλαδή από διαφορετικά κομμάτια που θέλουν μοντάρισμα) με αποτέλεσμα τα ράουλα από τα βαγονέτα να μην φθείρονται κατά την χρήση και να διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αντίθεση με αντίστοιχες λύσεις κατασκευών στάθμευσης του εμπορίου.

Ταυτόχρονα η τοποθέτηση είναι ευκολότερη γεγονός που εξυπηρετεί την δουλειά του τεχνικού-εγκαταστάτη. Τα βαγονέτα των κατασκευών μας παρέχονται με διπλές ασφάλειες που τοποθετούνται με χαρακτηριστική ευκολία.


Το πλήρες σύστημα βαγονέτου (ράουλων), ρουλεμάν με μπιντέ για εύκολη στρέψη στο παρκάρισμα καθώς και το σύστημα ανάρτησης του θυρόφυλλου στο βαγονέτο είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι 316 και ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Λόγω της αναγκαστικής επαφής των δύο υλικών (ανοξείδωτο ατσάλι και αλουμίνιο) σε πολλές εφαρμογές και προκειμένου να αποφευχθεί η ηλεκτρόλυση, έχει προηγηθεί ηλεκτροστατική βαφή των ανοξείδωτων μερών της κατασκευής.

Όλες οι βίδες του θυρόφυλλου είναι από ανοξείδωτο ατσάλι σπειρώματος M5. Υπάρχει, επιπλέον, η δυνατότητα όπου επιθυμούμε κατασκευής με ανοιγόμενη ή εκτρεπόμενη πόρτα για την δημιουργία εισόδου (κέντρο καταστήματος). Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε φύλλο θελήσουμε, μπορούμε να το μετατρέψουμε από ανοιγόμενο σε συρόμενο έτσι ώστε όταν θελήσουμε το μεταφέρουμε στο χώρο αποθήκευσης όπως τα υπόλοιπα φύλλα.

Στην κατασκευή αυτή χρησιμοποιείται μηχανισμός επαναφοράς οροφής. Η τελική διαμόρφωση της κατασκευής είναι σε συμφωνία με τη μορφολογία του εδάφους και τις ιδιαιτερότητες του χώρου.

Το κάθε φύλλο μπορεί να γίνει μέχρι 120cm πλάτος και 320cm ύψος. Το γυαλί που χρησιμοποιείται είναι πάχους 10mm ή 8mm securit, 5+5mm ή 4+4mm triplex χωρίς τρύπες και εγκοπές.

Η στεγανοποίηση επιτυγχάνεται με αρσενικό λάστιχο που εισχωρεί σε θηλυκό προφίλ, ανάμεσα δηλαδή στα αλουμινένια προφίλ των υαλοθυρών. Η στεγάνωση ανάμεσα στον οδηγό και τα πτυσσόμενα φύλλα στην πάνω πλευρά γίνεται με διπλά βουρτσάκια μέσα και έξω.

Στην κάτω πλευρά η στεγάνωση επιτυγχάνεται με βουρτσάκι 12mm. (Οι μπάζες αλουμινίου διαθέτουν βουρτσάκια πάνω και κάτω καλύπτοντας αποτελεσματικά τα κενά.)

  • Το λάστιχο στεγάνωσης μεταξύ των θυρόφυλλων, αποτελείται από μασίφ λάστιχο όχι μόνο για απόλυτη στεγάνωση αλλά και για απεριόριστη αντοχή στον χρόνο.
  • Επιπλέον, το λάστιχο στεγάνωσης αποτελεί ειδική παραγγελία ώστε κατά την κατασκευή του να προστίθενται κάποια συστατικά που να το καθιστούν ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV radiation) σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές. 

Η κατασκευή μιας πτυσσόμενης πόρτας ενδείκνυται για χώρους όπου είναι επιθυμητή η ηχομόνωση και η θερμομόνωση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα συνιστούν: χώροι διασκέδασης, χώροι μελέτης, ωδεία καθώς και χώροι εκτεθειμένοι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ακόμη προτείνεται να χρησιμοποιείται για μεγάλα ανοίγματα όπως περιμετρικό κλείσιμο πέργκολας, προσόψεις καταστημάτων, εσωτερικά χωρίσματα επαγγελματικών χώρων, αίθριων κλπ.

Τέλος, είναι ιδανική για μικρά ανοίγματα όπως βιτρίνες καταστημάτων, διαχωριστικά χώρων και βεραντών σε σπίτια

 

Πελατολόγιο

Δείτε παρακάτω κάποιους από τους πελάτες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους

ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

ΕΛΙΤ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ-ΖΑΧΑΡΙΑΣ

ΠΑΓΝΗ

ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΥΒΟΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΛΟΥΝΤΑ BAY PALACE

ΕΛΟΥΝΤΑ BEACH

PETRA MARE HOTEL

ΤΖΩΡΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΑ-ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΛΑΡΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ AQUILA ATLANTIS HOTEL

ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩΠΟΛΗ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΗ

Gallery

Δείτε κάποιες από τις πτυσσόμενες πόρτες που έχουμε κατασκευάσει

Call Now Button