ΣΥΡΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Η εταιρία ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στον τομέα των αυτόματων θυρών με εισαγωγές από ευρωπαϊκές εταιρίες όπως οι ιταλικές BFT και APRIMATIC και οι γερμανικές G-U και GEZE.

Προέκυψαν, όμως, κάποια προβλήματα τα οποία οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργηθεί ένας νέος τύπος αυτόματης θύρας.

Με την πολύχρονη εμπειρία και σε συνεργασία με εταιρίες που παρείχαν τα απαραίτητα υλικά (μοτέρ, μονάδα ελέγχου, ράουλα, ρουλεμάν, ιμάντες) με προέλευση από Ιαπωνία, Κορέα, Κίνα, Ταϊβάν και Αμερική κατασκευάστηκε η πρώτη αυτόματη πόρτα, προϊόν της εταιρίας CBF.

Η νέα αυτόματη πόρτα διαθέτει δυνατό μοτέρ τύπου dunker, μονάδα ελέγχου με απεριόριστες δυνατότητες, νέο αλουμινένιο σασί που εσωκλείει τον μηχανισμό (ιδιόκτητη κατασκευή της CBF), ασυναγώνιστα ανθεκτικό προφίλ και minimal design, ενισχυμένα λάστιχα στεγάνωσης και το κυριότερο παρέχεται με εγγύηση διάρκειας 3 ετών.

Εξωτερικά η κατασκευή περιβάλλεται από χαμηλού προφίλ αλουμινένιο σασί (δικής μας διέλασης) ώστε να επιτυγχάνει μεγάλη σκληρότητα.

Αντέχει στον χρόνο δίχως να φθείρεται από την μόνιμη κύλιση των ράουλων. Έχει υποστεί ανοδίωση, μια ηλεκτροχημική διεργασία για την επεξεργασία της επιφάνειας του αλουμινίου.

Κατά την διάρκεια της ηλεκτροχημικής διεργασίας δημιουργείται μία στοιβάδα οξειδίου του αλουμινίου που βελτιώνει την αντοχή και την εμφάνισή του. Η διεργασία της ανοδίωσης αποτελείται από 4 βασικά στάδια: την προεργασία του αλουμινίου, την ανοδίωση, τον χρωματισμό οποιουδήποτε χρώματος (αν απαιτείται) και το σφράγισμα.

Η ανοδίωση δύσκολα συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλη επιφανειακή κατεργασία του αλουμινίου

διότι τα προϊόντα μετά την ανοδίωση αποκτούν ιδιαίτερη αντοχή και πέρα της μεταλλικής τους εμφάνισης καθίστανται ιδανικά για χρήση σε επιβαρυμένο περιβάλλον (π.χ. περιβάλλον με υψηλούς ρύπους, παράκτιες περιοχές κ.α.).

Επιπλέον, η κατασκευή διαθέτει αλουμινένιο καπάκι (με επιλογή χρώματος) για την προστασία της. Για καλύτερο σφράγισμα του εσωτερικού χώρου, το καπάκι δέχεται βουρτσάκι μέσα στην γωνία.

Ακόμη δεξιά και αριστερά στο σασί του μηχανισμού προσαρμόζονται δύο ανθεκτικές πλαστικές μαύρες τάπες για να στηρίζουν το καπάκι πάνω στο αλουμίνιο.

Διαθέτουν διπλούς υποδοχείς πίσω και πλάγια με στόχο την τοποθέτηση ώστε να εξυπηρετείται περισσότερο ο εγκαταστάτης.

Βασικό στοιχείο της κατασκευής είναι το μοτέρ, στην πραγματικότητα η κινητήρια δύναμη της κατασκευής που επιτρέπει την λειτουργία της

Η τροφοδοσία των 220Volt μετατρέπεται μέσω ενσωματωμένου μετασχηματιστή σε 24Volt ενώ όλα τα καλώδια τοποθετούνται μέσα σε ειδικά πλαστικά κανάλια για προστασία τόσο του εγκαταστάτη όσο και του ιδιοκτήτη.

Το συγκεκριμένο μοτέρ τύπου dunker βαρέως τύπου και γερμανικής τεχνολογίας έχει υποστεί δικό μας έλεγχο συνεχούς λειτουργίας κατά τον οποίο έσυρε συνεχόμενα για 550 ώρες δύο θυρόφυλλα με βάρος εκατό κιλά το ένα. Διαπιστώθηκε, επομένως, ότι το μοτέρ, η μονάδα, ο ιμάντας και τα ράουλα έχουν απίστευτη αντοχή και ανθεκτικότητα αφού δούλευαν ασταμάτητα δίχως να παρουσιάσουν κάποια βλάβη.

Μεταξύ των άλλων, η κατασκευή διαθέτει μονάδα ελέγχου που δίνει εντολές στο μοτέρ για την ταχύτητα κίνησης της συρόμενης πόρτας και ομαλό φρενάρισμα κατά το κλείσιμο και το άνοιγμά της. Διαθέτει τηλεχειρισμό και auto-reset (εντοπισμός απλών σφαλμάτων και αυτόματη επίλυση).

Τέλος, μέρος της κατασκευής αποτελούν δύο βαγονέτα. Το υλικό τους είναι ισχυρό γαλβανιζέ μέταλλο πάχους 5mm.

Τα βαγονέτα διαθέτουν ρουλεμάν κλειστού κυκλώματος 2RS και η επικάλυψή τους γίνεται με δύο τρόπους:
1) με τεφλόν,
2) με αλουμινένια ρόδα επικαλυμμένη με ισχυρό καουτσούκ για πιο αθόρυβη κύλιση.

Ο ιμάντας συμμετέχει στην κίνηση των συρόμενων φύλλων σε συνεργασία με το μοτέρ. Αποτελείται από καουτσούκ με οκτώ λινά.

Τα θυρόφυλλα της κατασκευής διακρίνονται σε σταθερά και συρόμενα από κρύσταλλο triplex ασφαλείας.

Το σταθερό φύλλο της αυτόματης πόρτας επιδέχεται ειδικό προφίλ που δέχεται φωτοκύτταρο (2 τεμάχια) στα 65 εκατοστά από το πάτωμα για περισσότερη ασφάλεια στη διέλευση.

Το συρόμενο φύλλο της πόρτας φέρει ραντάρ ανίχνευσης (2 τεμάχια) ακριβώς από πάνω του και από τις δύο πλευρές (μέσα και έξω) καθώς και κλειδαριά. Συγκεκριμένα, το κάθε φύλλο από τα συρόμενα έχει μία κλειδαριά στο κάτω μέρος της πόρτας (με διπλό κλείδωμα) με κλειδί ασφαλείας master (και για τα δύο κλειδώματα).

Ο πείρος της κλειδαριάς εισχωρεί σε ειδική ανοξείδωτη μούφα (από ανοξείδωτο χάλυβα 316) με τάπα προς αποφυγή σκουπιδιών και σκόνης και με εσωτερικό ανοξείδωτο ελατήριο και τάπα 30mm που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα και καλύπτει τυχόν ατέλειες του πατώματος.

Στα συρόμενα φύλλα κάτω στο πάτωμα, η κατασκευή μας σε αντίθεση με το εμπόριο δεν χρησιμοποιεί γλίστρα τεφλόν για την κίνηση του φύλλου της πόρτας γιατί η συχνή επαφή τους έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή φθορά της γλίστρας με τελικό αποτέλεσμα το μάγκωμα της πόρτας.

Επιπρόσθετα, η λύση της γλίστρας τεφλόν δεν προτείνεται σε περιπτώσεις έντονων καιρικών συνθηκών (π.χ. άνεμοι υψηλής έντασης) καθώς το φύλλο μαγκώνει στο τεφλόν και παρουσιάζεται δυσλειτουργία. Αντίθετα, η κατασκευή μας απαρτίζεται από ανοξείδωτη βάση πάνω στην οποία βρίσκονται δύο ρουλεμάν με επικάλυψη τεφλόν (PVC) και εγκοπές για να τοποθετηθούν τα ORING VAITON με στόχο την ομαλή και αθόρυβη κύλιση της συρόμενης πόρτας.

Επιπλέον τα ORING VAITON αποτελούν το ιδανικό υλικό καθώς αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, στον άνεμο και δεν φθείρονται όταν έρχονται σε επαφή με την πόρτα καθώς χαρακτηρίζονται από μεγάλη αντοχή, γεγονός που επιβεβαιώνεται και με την 5-ετή εγγύησή τους. Εξ’ άλλου είναι γνωστή η χρήση τους στις μηχανές εσωτερικής καύσης των αυτοκινήτων.

Το κάθε φύλλο μπορεί να κατασκευαστεί μέχρι 150cm πλάτος και 300cm ύψος λόγω χρήσης βαρέως τύπου μοτέρ και βαγονέτων υπέρβαρου τύπου. Το κρύσταλλο που χρησιμοποιείται είναι πάχους 10mm ή 8mm securit, 5+5mm ή 4+4mm ή triplex χωρίς τρύπες και εγκοπές.

Η στεγανοποίηση μεταξύ συρόμενης και σταθερής πόρτας επιτυγχάνεται με ειδικό ενσωματωμένο λάστιχο στη συρόμενη πόρτα σε ορθή γωνία με τη σταθερή. Τα λάστιχα έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία UV με σκοπό να παρουσιάζουν αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες του ήλιου και στις ακτινοβολίες.

 

Η κατασκευή μιας αυτόματης συρόμενης πόρτας CBF ενδείκνυται για χώρους όπου είναι επιθυμητή η ηχομόνωση, η θερμομόνωση και η αυτόματη είσοδος και έξοδος από ένα κτίριο δίχως να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να μπουν μέσα καυσαέρια και έντομα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα συνιστούν: νοσοκομεία, φαρμακεία, super market, καταστήματα ρούχων, χώροι διασκέδασης, ξενοδοχεία, σπίτια και χώροι εκτεθειμένοι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

 

Πελατολόγιο

Δείτε παρακάτω κάποιους από τους πελάτες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους

Σαβοϊδάκης

Κρητικός Φούρνος

Elite Ζαχαροπλαστείο

Melba

Ξενοδοχείο Petra Mare - Ιεράπετρα

Εστιατόριο Γοργόνες και Μάγκες

Ταβέρνα Μελτέμι - Χερσόνησος

Cafe Kimbo

Ξενοδοχείο Σταλίδα Synshine

Casa Streat - Αλικαρνασός

Gallery

Δείτε κάποιες από τις "αυτομάτες" συρόμενες πόρτες που έχουμε κατασκευάσει

Gallery

Δείτε κάποιες από τις "απλές" συρόμενες πόρτες που έχουμε κατασκευάσει

Call Now Button